Донька Умерова розповіла подробиці звільнення батька

Донька Умерова розповіла подробиці звільнення батька

У Туреччині Умерову та Чийгозу проведи медичний огляд

Родина заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова знала, що переговори про звільнення ведуться, але передача його та Ахтема Чийгоза турецькій стороні стала несподіванкою.

Про це Громадському повідомила донька Умерова Айше.

«Ми останні пару тижнів знали, що відбуваються переговори на високому рівні, але ми не знали як це технічно буде оформлено і сьогодні про те, що вони були вивезені до Туреччини ми дізналися за фактом», — зазначила вона.

Умерова також зазначила, що батько зателефонував і сказав їй: «Ми опинилися в Туреччині».

«Для нього це теж стало несподіванкою, що звільнення відбудеться саме так», — сказала Айше.

Вона також повідомила, що останні 5 днів Умеров був у лікарні, туди він потрапив через підвищений тиск. На машині «швидкої» його супроводжували до літака.

У Туреччині Умерову та Чийгозу проведи медичний огляд.

«Як тільки будуть результати медогляду - вони відразу висуватимуться до Києва», — сказала вона.

Умерова також зазначила, що проживання території Криму було принциповим для Ільмі навіть попри анексію.

«Звичайно, йому хотілося б продовжувати жити тут (в Криму), але наскільки це буде реальним — поки складно сказати», — зазначила вона.

25 жовтня заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що Умерова та Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Журналіст Осман Пашаєв повідомив, що Умеров і Чийгоз вже перебувають в Анкарі та мають незабаром вирушити у Київ. Наразі заступники голови Меджлісу кримсько татарського народу Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз проходять медичне обстеження в Туреччині і сьогодні їх прибуття в Україну не очікується. 

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Рефат Чубаров розповів, що російські окупанти відпустили з-під варти заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умероа та Ахтема Чийгоза за тієї умови, що вони поки не зможуть повернутися до Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: