Порошенко подякував Ердогану за допомогу у звільненні Умерова і Чийгоза

Порошенко подякував Ердогану за допомогу у звільненні Умерова і Чийгоза
Реджеп Таїп Ердоган і Петро Порошенко

Чийгоз і Умеров не одразу вилетять до Києва, оскільки в Анкарі проходитимуть медичне обстеження

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Про це він написав у Facebook.

«Радий звістці про те, що Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров нарешті на волі. Дякую президентові Турецької Республіки Реджепу Таїпу Ердогану за його зусилля у звільненні наших героїв, як ми домовилися у Нью-Йорку та Києві», - прокоментував Порошенко.

Він відзначив, що це питання і надалі залишатиметься серед пріоритетних «під час переговорів зі світовими лідерами».

«Адже спільна боротьба за звільнення усіх українських громадян та їх повернення до свого рідного дому триває», - написав Порошенко.

Джерела «Главкома» в Меджлісі повідомили, що Чийгоз і Умеров не одразу вилетять до Києва, оскільки в Анкарі проходитимуть медичне обстеження. «Є певні гуманітарні процедури, які вони мають пройти», - зазначило джерело.

Зазначимо, що раніше стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявляє, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Журналіст Осман Пашаєв повідомив, що Умеров і Чийгоз вже перебувають в аеропорту Анкари та мають незабаром вирушити у Київ. 


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: