Доскакалися? Губернатор Бриль приховав витрати на навчання доньок, відпочинок та членство у елітній конярській школі

Доскакалися? Губернатор Бриль приховав витрати на навчання доньок, відпочинок та членство у елітній конярській школі
Голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль. Фото: «Фейсбук»

Антикорупційний орган виявив нові факти недекларування майна головою Запорізької ОДА

Солом'янський районний суд Києва надав тимчасовий доступ детективам Національного антикорупційного бюро до документів, які зберігаються в ТОВ «Конюшня Бутенка О.» (село Проців Бориспольський район) з метою з’ясування, який статус мають голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль і його члени сім’ї в клубі Butenko Stable.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 4 липня.

У ході досудового розслідування в НАБУ з’явилися підстави вважати, що губернатор Бриль разом з дружиною та трьома доньки є членами клубу Butenko Stable – школи верхової їзди. Вартість членства для дорослої людини становить 35 тис. грн., для однієї дитини - 25 тис. грн. (не включаючи послуги тренування з інструктором).

Крім цього, антикорупційний орган виявив, що доньки голови Запорізької ОДА навчаються у приватній школі Києва, де вартість навчання за рік становить $10 тис. за одну дитину. Ці відомості відсутні в е-декларації високопосадовця за 2016 рік.

Також НАБУ констатувало: займаючи посаду голови Запорізької обласної державної адміністрації і отримуючи річний дохід у розмірі близько $10тис., Бриль з усіма членами своєї родини декілька разів на рік подорожував за кордон, а саме: до Туреччини, Італії, Німеччини, Франції, Греції, Ізраїлю, де зупинялися у дороговартісних готелях. Так, вартість послуг однієї із авіакомпаній, яка здійснювала авіаперевезення сім'ї високопосадовця у 2016 році, становила понад $41,7 тис. Ці понесені витрати Бриль також не декларував.

Іншою ухвалою від 4 липня Солом'янський районний суд Києва дозволив детективам НАБУ отримати завірені копії документів, які зберігаються в адміністрації президента України. Зокрема, Указ президента від 21 квітня 2016 року про призначення Костянтина Бриля на посаду голови Запорізької ОДА; біографічну довідку та особову картку високопосадовця; його заяву про проведення перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади»; попередження про обмеження, встановлені Законом України «Про запобігання корупції»; копію трудової книжки; декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2015 рік та інші документи.

Доступ до документів відбувається у рамках кримінального провадження за ст. 366-1 КК України («Декларування недостовірної інформації»).

Як повідомляв «Главком», у липні минулого року донька голови Запорізької області Костянтина Бриля Христина продала нерухомого майна майже на 4 млн грн. Покупцем вказаний Говядін Олександр Васильович. Серед відомих людей, які також мають таке ім'я - колишній виконувач обов'язків генерального директора ПАТ «Карлсберг Україна». Раніше голова Запорізької ОДА відмовився оприлюднювати декларацію - мовляв, так йому наказала Служба безпеки України, чинним офіцером якої він був. Згодом Бриль заявив, що подав у відставку з СБУ за власним бажанням, а 23 травня НАЗК оприлюднило його декларацію за 2016 рік. На початку квітня 2017 року журналісти-розслідувачі виявили, що діти голови Запорізької облдержадміністрації відпочивають у найпрестижніших курортах США та Швейцарії, ціни на які набагато вищі від офіційних доходів батька-чиновника. Зокрема, доньки Бриля Христина і Валерія відпочивали у п’ятизірковому готелі Annapourna, що в гірськолижному курорті Куршавель. Приблизна ціна такої подорожі складає 6500 євро. В інстаграмі Христини Бриль також є фотографія з Маямі. Панорама на тлі вигляду з вікна п’ятизіркового готелю Ritz-Carlton, який розташований біля узбережжя Атлантичного океану. Приблизна ціна за тиждень проживання в цьому готелі – від $3,5 тис.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: