Довгий попросив регламентний комітет зняти з нього недоторканність

Довгий попросив регламентний комітет зняти з нього недоторканність
Олесь Довгий

Нардеп: Зняття недоторканності - це єдиний шлях, щоб довести свою правоту в суді

Народний депутат Олесь Довгий звернувся до членів регламентного комітету Верховної Ради з проханням зняти з нього депутатську недоторканність. Про це він заявив сьогодні під час засідання комітету, на якому розглядається подання генерального прокурора про надання дозволу на притягнення Довгого до кримінальної відповідальності.

«Як відповідальний і послідовний політик я звертаюсь до колег по парламенту з проханням підтримати зняття з мене депутатської недоторканності, незважаючи на очевидний особистий мотив та застосування вибіркового правосуддя. Зняття недоторканності - це єдиний шлях до того, щоби довести свою правоту в суді, поставити крапку в цій справі раз і назавжди, перегорнувши сторінку 10-річної давності, а також мати право дивитися чесно в очі народу України та виборцям, які мене підтримали і підтримують сьогодні», - заявив Олесь Довгий.

Народний депутат також зазначив, що «позиція будь-якого політика, який голосував за зняття депутатської недоторканності, а також мав зазначений пункт у своїй передвиборній програмі, повинна бути послідовною».

Нагадаємо, вчора адвокат Дмитро Гненний заявив, що позиція ГПУ у справі Довгого виглядає «дуже невпевненою та непрофесійною, так як намір повідомити про підозру секретарю міської ради за ведення сесії та голосування за рішення депутатами цієї ради – безглуздо».

«Рішення приймалося на відповідній сесії колегіально, при цьому до жодного з депутатів КМР, які за те рішення голосували, претензій у генерального прокурора України Луценка, як ми бачимо, немає. На мою думку, наявна імітація боротьби з корупцією та зведення особистих рахунків пана Луценка з депутатами – в тому числі і «чужими руками»», - написав адвокат у своєму фейсбуці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: