«Друг Путіна» Додон хоче дострокових виборів парламенту Молдови

«Друг Путіна» Додон хоче дострокових виборів парламенту Молдови
Додон з Путіним 

Додон заявив, що вважає грубим порушенням рішення Конституційного суду про те, що право висунення кандидата на посаду міністра оборони належить прем'єр-міністрові

Президент Молдови Ігор Додон опублікував звернення до громадян, в якому заявив, що не існує іншого рішення для країни, крім дострокових парламентських виборів.

Відповідне звернення опубліковано на сайті президента Молдови.

Повідомляється, що звернення зроблено «у зв'язку з антиконституційними діями і початком загальнореспубліканських акцій на підтримку президентської форми правління».

«Вже не раз говорив, і повторю й на цей раз - я несу відповідальність лише перед народом Республіки Молдова, так що ніяка інстанція не може зобов'язати мене підписати те, з чим я не згоден, виконуючи свою роль на посаді в ім'я народу. Як вже було заявлено мною вчора, всі сумнівні рішення цього Конституційного суду будуть переглянуті після парламентських виборів», - заявив Додон.

За його словами, для Молдови не існує іншого рішення, крім дострокових парламентських виборів і переходу до президентської форми правління.

21 вересня депутати парламенту Молдови від проєвропейської Ліберальної партії почали збір підписів під законопроектом про початок процедури відсторонення від посади президента Ігоря Додона.

17 жовтня Конституційний суд Молдови виніс вердикт про те, що право висунення кандидата на посаду міністра оборони, а також його відкликання з посади належить виключно прем'єр-міністрові.

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що вважає грубим порушенням рішення Конституційного суду про те, що право висунення кандидата на посаду міністра оборони належить прем'єр-міністрові.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: