Друг Путіна несподівано повертається в італійську політику

Друг Путіна несподівано повертається в італійську політику
Путін і Берлусконі

Берлусконі звернувся до ЄСПЛ з вимогою скасувати заборону займати державні посади

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі звернувся в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) з вимогою скасувати заборону займати державні посади. Берлусконі має намір балотуватися на посаду глави уряду.

Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що Берлусконі має намір балотуватися на пост глави уряду в 2018 році, а заборона займати державні посади повинна закінчитися 2019 року. 

Зараз Берлусконі є лідером правоцентристської опозиції, яка, згідно з опитуваннями, лідирує на майбутніх виборах.

Справа Берлусконі слухатиметься 17 суддями Великої палати ЄСПЛ. За словами адвоката Едварда Фітцджеральда, італійська судова система винесла несправедливе рішення. Він зазначив, що заборона, яка була прийнята, коли Берлусконі був депутатом, порушує права тих, хто за нього голосував.

Як відомо, в 2013 році Берлусконі був визнаний винним у податкових злочинах. Його засудили до чотирьох років в'язниці. Через амністію, оголошеною в Італії у зв'язку з переповненістю в'язниць, термін скоротили до одного року.

Крім шахрайства Берлусконі був визнаний винним у зловживанні службовим становищем, внаслідок чого суд відсторонив його від держслужби.

Раніше повідомлялося, що екс-прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі приїхав в Сочі на день народження президента РФ Володимира Путіна і подарував йому підковдру із зображенням себе і Путіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: