Друга за величиною авіакомпанія Німеччини оголосила про банкрутство

Друга за величиною авіакомпанія Німеччини оголосила про банкрутство

Польоти на літаках Air Berlin продовжаться

Друга за величиною німецька авіакомпанія Air Berlin оголосила про банкрутство. Про це розповіли представники авіакомпанії, повідомляє Deutsche Welle.

Головний акціонер компанії Etihad Airways заявила про припинення фінансування Air Berlin. Однак уряд Німеччини виділив авіакомпанії кредит на 150 млн євро, тому польоти на літаках Air Berlin продовжаться. У компанії запевняють, що процедура банкрутства не позначиться на роботі Air Berlin.

Раніше компанія вже говорила про фінансові проблеми. У Air Berlin скорочували кількість співробітників і позицій літакового парку. За підсумками минулого року, збитки авіакомпанії склали 780 млн євро.

У вересні 2016-го компанія Lufthansa домовилася з Air Berlin про лізинг 38 літаків A319 і A320, компанія взяла літаки в оренду на шість років.

Як повідомляє DW, в останні місяці Air Berlin нерідко скасовувала або затримувала рейси.

Німецька компанія є другим великим авіаперевізником Німеччини, після Lufthansa. З 2012 року авіакомпанія є членом міжнародного альянсу Oneworld. До цього Air Berlin входила до Європейської асоціації бюджетних авіакомпаній.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: