ДТП у Харкові: у судді, яка займається справою Зайцевої, знайшли елітні авто та земельні ділянки

ДТП у Харкові: у судді, яка займається справою Зайцевої, знайшли елітні авто та земельні ділянки
Суддя Світлана Муратова

У соцмережах сумніваються, чи зможе суддя Муратова винести справедливе рішення у справі дівчини, яка була за кермом «Лексуса»

Олену Зайцеву, яка перебувала за кермом Lexus, що влетів у натовп людей у центрі Харкова, судить суддя Київського районного суду Світлана Муратова.

У соцмережах почали обговорювати, чи зможе суддя, в декларації якої чимало земельних ділянок та люксових автомобілів, винести справедливе рішення щодо падчерки відомого в місті бізнесмена, президента ТОВ «Група – Тайфун», також голови правління і генерального директора ПРАТ «ВТП «Укренергочормет» Василя Зайцева та зведеної сестри екс-заступника прокурора Черкаської області часів Пшонки Дмитра Зайцева, який наразі перебуває у розшуку.

Зазначимо, згідно з декларацією Світлани Муратової, їй належать декілька земельних ділянок, загальною площею понад 1500 кв.м, до того ж чимало землі, якою користується суддя, записано на її матір Тетяну Зінченко.

Водночас  Світлана Муратова користується гаражем, який належить її матері. Так само, як і будинок загальною площею 224,80 кв.м, де окрім власниці проживає суддя разом із чоловіком Станіславом Муратовим, прокурором відділу нагляду за додержанням законів при розслідуванні злочинів проти життя управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Харківської області.

До того ж Тетяна Зінченко вказана власницею трьох автомобілів: Lexus LX 570 вартістю 740 тисяч гривень (2010 року випуску), BMW X6 XDRIVE351 вартістю 149 тисяч гривень (2012 року випуску) та Chrysler PT CRUISER вартістю 103 тисячі гривень (2004 року випуску), з яких користується лише BMW, а інші надала в користування дочці та зятеві.

Окрім цього, як вказано у документі, Станіслав Муратов отримав за минулий рік 143 тисяч 778 гривень, Світлана Муратова – 259 тисяч 298 гривень, а пенсіонерка Тетяна Зінченко – понад 750 тисяч гривень, з яких 17,491 тис. грн пенсії, 12724 грн - дохід від надання майна в оренду, 725 тисяч 580 гривень - дохід від зайняття підприємницькою діяльністю.

Як відомо, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар, та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 6 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості, серед них двоє жінок перебувають у дуже важкому стані. Нещодавно поліція підтвердила загибель шостої жінки, які впізнали її родичі.

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева, донька харківського бізнесмена і зведена сестра екс-заступника прокурора Черкаської області часів Пшонки Дмитра Зайцева, який був на посаді в 2013 році.

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що Зайцеву, яка влаштувала жахливе ДТП з 5 загиблими у Харкові, уже тричі штрафували за проїзд на червоне світло і перевищення швидкості. 

За попередніми даними, Зайцева не перебувала у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, але офіційного підтвердження цьому поки немає.

Національна поліція і прокуратура підписали подання на арешт Олени Зайцевої за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

Згодом Геращенко заявив, що водій Lexus Олена Зайцева брала участь у перегонах по нічному Харкову,коли сталася аварія.

20 жовтня прокуратура повідомила, що дочці харківського бізнесмена Олені Зайцевій, яка  збила на смерть 5 людей на тротуарі у Харкові, оголосили про підозру. 

Читайте також матеріал «Главкома» Кривава ДТП у Харкові. Невже у Європі нема мажорів на дорогах?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: