Двоє шахтарів на Львівщині оголосили безстрокове голодування

Двоє шахтарів на Львівщині оголосили безстрокове голодування
За вересень шахтарям не виплатили понад 20% зарплати, а за жовтень взагалі ще не було виплат

Шахтарі наразі лише п’ють воду, вимагаючи виплати зарплати

У Львівській області двоє шахтарів держпідприємства «Львіввугілля» з шахт «Межирічанська» та «Степова» оголосили безстрокове голодування з вимогою виплатити їм борги по зарплаті.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Шахтарі Василь Лесняк і Василь Семканич, які є головами незалежних профспілок, оголосили голодування ввечері 12 листопада. Вони наразі лише п’ють воду, вимагаючи виплати зарплати за вересень і жовтень.

«Усі голови профспілок вчора зібралися, і ми ввечері, як голови незалежних профспілок гірників України шахт «Межирічанська» і «Степова», вирішили розпочати безстрокове голодування. Ми не припинимо акцію, допоки за жовтень нам теж не виплатять зароблені нами гроші. Як тільки розпочали протест, вже сьогодні двічі на картку гірникам перекинули 7% і 9% від зарплати за вересень», - розповів Василь Семканич.

Загалом за вересень шахтарям не виплатили понад 20% зарплати, а за жовтень взагалі ще не було виплат. Також гірники скаржаться, що на модернізацію шахт не виділяють гроші. Шахтарі протестують у приміщенні ДП «Львіввугілля» у Червонограді на Львівщині.

Під час засідання Ради голів Регіонального об’єднання незалежних профспілок гірників України Червонограда 13 листопада представники профспілок звернулися до посадовців усіх рівнів з вимогою виплатити заборгованість із зарплати та скасувати наказ Міненерговугілля про реорганізацію ДП «Львіввугілля», яке Кабмін планує включити до складу Національної вугільної компанії.

Нагадаємо, акцію протесту з вимогою погасити заборгованість по зарплаті та звільнити керівництво шахтарі «Лисичанськвугілля» проводять з 26 жовтня

19 жовтня на поверхню відмовилися піднятися 33 працівники.

Причиною протесту стала 4-місячна заборгованість по заробітній платі.

29 жовтня в шахту ім. Капустіна  спустилися чиновники, проте гірники після переговорів залишилися протестувати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: