На Луганщині шахтарі десяту добу страйкують під землею

На Луганщині шахтарі десяту добу страйкують під землею
Продовження підземного страйку може мати незворотні наслідки для його учасників

Причиною протесту стала 4-місячна заборгованість по заробітній платі

Під Лисичанськом на Луганщині 16 шахтарів шахти імені Капустіна десяту добу продовжують страйкувати на глибині 600 метрів під землею. Про це з Луганщини передає «Громадське».

Причиною протесту стала 4-місячна заборгованість по заробітній платі.

За словами керівника незалежного профсоюзу ВО «Лисичанськвугілля» Едуарда Всеволодського, окрім погашення заборгованості шахтарі вимагають звільнення з посади директора об’єднання «Лисичанськвугілля». На думку гірняків, дії директора «довели підприємство до межі банкрутства».

Шахтарі підозрюють його і в незаконному збуті продукції об’єднання.

Продовження підземного страйку може мати незворотні наслідки для його учасників. Двох з них вже госпіталізували. Адміністрація об’єднання, за словами Всеволодського, тисне на активістів страйку, погрожуючі їм звільненнями, а самого Всеволодського не допускають до підприємств, де розташовані первинні організації очолюваної ним профспілки.

20 жовтня повідомлялося, що гірники шахти імені Капустіна державного підприємства «Лисичанськвугілля» (Луганська область) продовжують страйкувати під землею. 19 жовтня на поверхню відмовилися піднятися 33 працівники.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: