Екс-главі Nissan висунули нові звинувачення

Екс-главі Nissan висунули нові звинувачення
Карлос Гон підозрюється у тому, що поклав на Nissan втрати від особистих інвестицій, які склали понад 16,2 мільйона доларів

Прокурори видали Гону новий ордер на арешт у п'ятницю вранці

Колишньому голові ради директорів компанії Nissan Карлосу Гону пред'явлено новий ордер на арешт.

Про це повідомляє телеканал NHK.

Зазначається, що у п'ятницю вранці прокурори видали Гону новий ордер на арешт за підозрою у порушенні своїх зобов'язань з обтяжуючими обставинами.

Гон підозрюється у тому, що поклав на Nissan втрати від особистих інвестицій, які склали понад 16,2 мільйона доларів. Ці втрати стали результатом глобальної фінансової кризи у 2008 році.

Раніше у четвер Токійський окружний суд відкинув вимогу прокуратури про продовження утримання Гона під вартою за звинуваченням у заниженні компенсації керівника в корпоративних звітах Nissan на десятки мільйонів доларів протягом п'ятирічного періоду.

Як відомо, 19 листопада глава Nissan і Renault Карлос Гон добровільно здався токійській прокуратурі після того, як внутрішнє розслідування компанії виявило фінансові розбіжності у його бухгалтерії. Члени ради директорів автовиробника прийняли рішення про звільнення Гона, а також відсторонення від посади директора-представника Грега Келлі, який був затриманий разом з ним.

10 грудня Гону, Келлі і самій компанії-автовиробникові Nissan Motor Co. було пред'явлено звинувачення у приховуванні близько 44,5 мільйона доларів доходів Гона за період з 2010 по 2015 роки. На наступний день суд Токіо продовжив утримання Гона і Келлі під вартою до 20 грудня.

17 грудня рада директорів Nissan не змогла призначити нового керівника.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: