Екс-голові Апеляційного суду Криму повідомлено про підозру у держзраді

Екс-голові Апеляційного суду Криму повідомлено про підозру у держзраді
Колишній голова Апеляційного суду Криму Валерій Чорнобук

Силовики провели чотири обшуки у приміщеннях, до яких причетний Валерій Чорнобук

Колишньому голові Апеляційного суду Криму повідомлено про підозру у вчиненні державної зради.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко.

Відзначається, що співробітники прокуратури разом із Службою безпеки України 11 липня провели чотири обшуки у приміщеннях, в яких проживає колишній голова Апеляційного суду АРК Валерій Чорнобук та його близькі родичі, а також за місцем його останньої роботи (у приміщенні Дніпровської міської ради).

Згідно з вимогами КПК України, Чорнобуку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України («Державна зрада»).

Вирішується питання про внесення до слідчого судді клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання підозрюваного під вартою.

«Підривна діяльність колишнього судді в наданні допомоги іноземній державі та її представникам у переході судів АР Крим на здійснення правосуддя на підставі законодавства іноземної держави - Російської Федерації - призвели до забезпечення належного функціонування незаконно створених судових органів, посилення заходів тимчасової окупації півострова Крим», - написав Луценко.

Нагадаємо, у середу Херсонський міський суд продовжив арешт підозрюваному у держзраді керівнику «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському до 13 вересня. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: