Екс-головнокомандувач НАТО: Не думаю, що Мінські домовленості працюють

Екс-головнокомандувач НАТО: Не думаю, що Мінські домовленості працюють
Філіп Брідлав

Філіп Брідлав вважає, що Україна страждає через те, що Захід ніяк не доведе до вирішення, що саме повинен робити Київ, а що Росія

Філіп Брідлав, відставний чотиризірковий генерал ВПС США і колишній Верховний головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО, проаналізував ситуацію в Україні та висловив рекомендації щодо того, як справитися з кризою та яку політику повинен виробити Вашингтон щодо України. Свої думки він виклав в інтерв’ю виданню The National Interest.

Брідлав є заслуженим професором у школі Сема Нанна в Технологічному інституті Джорджії. Впливовий і переконливий оратор, Брідлав добре знайомий з Росією і Європою, зазначає видання. Відставний генерал переконаний, що Мінські угоди не працюють.

«Що ж, це не є дуже популярна думка і від неї багато хто не буде щасливим, але я не думаю, що Мінські домовленості працюють. Українцям важко виконувати вимоги угод тому, що вони вимагають від них робити речі, які їхня громадськість не прийме. А росіяни, на мою думку, в переговорах щодо Мінських угод вважають, ніби їм не потрібно робити нічого, поки українці не зроблять чогось», каже він.

Філіп Брідлав наголошує на тому, що військові дії, які тривають на сході України, перешкоджають у продовженні реформ:

«Лінія розмежування тепла, там постійно відбуваються сутички, і поки Київ і українські лідери повинні зосереджуватися на тому, що відбувається на тій лінії, вони не здатні зосередитися на змінах, яких люди добивалися на Майдані. Пам’ятайте, що вони хотіли реформ, вони хотіли змін. А зараз через те, що країна повинна фокусуватися на тому, що відбувається у військовому плані з росіянами і сепаратистами вздовж лінії розмежування, вони не здатні зробити ті зміни».

Колишній генерал вважає, що Україна страждає через те, що Захід ніяк не доведе до вирішення, що саме повинен робити Київ і що повинні робити росіяни для того, щоб виконати вимоги Мінська. «Наразі я не бачу прогресу», – зазначає Брідлав.

Раніше Брідлав закликав президента США Дональда Трампа надати Україні зброю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: