Експерт: Київ мав би скористатись загостренням на Донбасі й вийти з Мінського процесу

Експерт: Київ мав би скористатись загостренням на Донбасі й вийти з Мінського процесу

Олександр Самарський припускає, що між Путіним й Порошенком є домовленості, але при цьому українська сторона їх не озвучує

Самарський вважає, що загострення конфлікту Москва використовує як засіб тиску. «Мене непокоїть, чому такі речі ми не використовуємо для виходу з Мінського процесу? У нас вчора загинуло семеро людей, близько 9 поранених. Про які мирні Мінські домовленості можна говорити? Чому немає звернення до європейської спільноти - якщо так піде далі, то Україна буде змушена вийти з Мінського процесу», - продовжує експерт.
Виходячи з цього, Самарський припускає, що між Путіним й Порошенком є домовленість, але не на користь Україні. «Немає активної зовнішньої політики, немає розбудови армії та держави. Що ми робимо, щоб себе захистити?» - запитує він.
Експерт зазначає, що за деякими оцінками на відновлення Донбасу Захід готовий надати від $10 до 100 млрд. Тому не можна виключати, що «весь оцей поспіх і тиск зі внесенням змін до Конституції, і з підготовкою закону про вибори на тимчасового окупованих територіях та переговори щодо проведення виборів пов’язані з наміром наших бізнесменів при владі отримати доступ до цього фінансування. Тобто формально закрити проблему, зробити вигляд, що конфлікт врегульовано, але на замін отримати величезні кошти для освоєння».
Нагадаємо, протягом останньої доби в зоні проведення АТО загинуло семеро українських військових ще 9 поранено. Надзвичайно важкі втрати українські ЗСУ понесли на всіх трьох напрямках АТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: