Експерт-міжнародник розказав про порядок денний саміту Україна - ЄС

Експерт-міжнародник розказав про порядок денний саміту Україна - ЄС

Традиційно Україна підніматиме питання, щоб ЄС продовжив санкції проти Росії за війну на Донбасі практично без обговорення

9 липня відбудеться саміт Україна-ЄС. Про це розповів виконавчий директор Інституту світової політики під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Саміт традиційний та регулярний. Головною темою стане виконання угоди про Асоціацію між європейським Союзом та Україною. «З одного боку на третину збільшується експорт українських товарів до ЄС. З іншого боку далеко не всі виробники в середині України  задоволені Угодою, а також не всі європейці поблажливо ставляться до конкуренції з боку українських виробників», - говорить Магда.

У Брюсселі в ті дні також звучатиме тема боротьби з корупцією в Україні. «Тут в українського керівництва є аргументи – ухвалений закон про Вищий антикорупційний суд і «самшитова» алея , яку висадили співробітники НАБУ. Президент може прихопити із собою гілочку самшиту, як демонстрація рішучої протидії корупції», - іронічно продовжує директор ІСП.

На його думку, традиційно Україна підніматиме питання, щоб ЄС продовжив санкції проти Росії за війну на Донбасі практично без обговорення.

«Тут буде взаєморозуміння. Сторони підтвердять, що вони віддані Мінським домовленостям , яким сьогодні немає альтернативи. У всякому разі до зустрічі 16 липня між Трампом та Путіним. Але Україна повинна говорити про співпрацю в енергетичній сфері, тобто і про протидію «Норд-стрім 2», і питання ефективного використання української ГТС, а також побудова інтерконекторів між нашою ГТС та країнами ЄС», - резюмував Магда.

Пропонуємо переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: