Експерт побоюється, що Інвестиційна рада на чолі з Ложкіним - це збіговисько весільних генералів

Експерт побоюється, що Інвестиційна рада на чолі з Ложкіним - це збіговисько весільних генералів

Олег Устенко не виключає, що Інвестрада – лише майданчик для розкрутки Ложкіна

Олег Устенко, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера, в інтерв’ю «Главкому» висловив побоювання, що члени Національної інвестиційної ради можуть перетворитися на весільних генералів. Підстав для таких прогнозів багато. Зокрема, є версія, що це призначення для колишнього голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна – проміжний етап на шляху до прем’єрства, тобто Інвестрада – лише майданчик для розкрутки окремого політика.

«Мені здається, що потрібно чітко усвідомлювати, що кожен з членів [Національної інвестиційної ради] на щось вчився, але не кожен, можливо, знається на тому, чим буде займатися. Бо вони всі різношерстні, починаючи від різних державних діячів з дружніх і не дуже для нас країн і закінчуючи «генералами бізнесу» із шалених 90-х. Є також група експертів, якісь чиновники, які колись робили бізнес», – зазначив він.

На думку експерта, правильна структуризація роботи цієї ради – це виділення двох груп. Одна група – ті, котрі будуть, умовно кажучи, дегустаторами, тобто інвестори, які практикують. «Нехай навіть у цих людей є гроші, які вони заробили в 90-х», – додав він. «Інша – це група експертів, які повинні готувати «страву», писати аналітичні записки і подавати їх першій групі. А ті вже спілкуватимуться з парламентарями та президентом. Бо в іншому випадку будуть хитання то вправо, то вліво, як це зазвичай у нас відбувається», – сказав Устенко.

Детальніше читайте в інтерв’ю «Главкома» з Олегом Устенком

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: