Експерт: Савченко може очолити нову войовничо-патріотичну опозицію

Експерт: Савченко може очолити нову войовничо-патріотичну опозицію

Головний виклик для Наді на сьогодні – адаптуватися до політичного життя

25 травня 2016 року українську льотчицю і депутата, яку незаконно утримували за ґратами в Росії, нарешті визволили. Керівник Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко висловив свої прогнози щодо подальшого майбутнього Надії Савченко

«Вона буде працювати у Верховній Раді та, безумовно, почне шукати своє місце в публічній українській політиці. Та їй треба готуватися до того, що зараз буде до неї багато різних пропозицій – публічних і ні. І дехто спробує використати її у своїх цілях. Хтось спробує використати Надію для критики президента і для боротьби із владою загалом».

Надія може, на думку експерта, очолити нову войовничо-патріотичну опозицію. Принаймні, такі пропозиції їй будуть робити.

«У неї є величезний моральний авторитет, вона – символ мужності. А в наших войовничих патріотів немає такого авторитетного лідера. Зможе вона чи не зможе – питання. Наша політика дуже складна й суперечлива», - зазначив Фесенко.

Головний виклик для Наді на сьогодні – адаптуватися до політичного життя, вважає він.

«Зараз до неї ставляться як до символу героїзму, - говорить Володимир Фесенко. Але що буде, коли вона опиниться на засіданнях парламенту, коли її сприйматимуть як одного з депутатів? Може відбутися певна трансформація громадської думки щодо неї».

Більше читайте в матеріалі «Главкому» Довга дорога додому. Як Україні повернули Надію

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: