Експерти з хімзброї збирають зразки отрути в Еймсбері для незалежного аналізу

Експерти з хімзброї збирають зразки отрути в Еймсбері для незалежного аналізу

ОЗХЗ повідомила, що її співробітники надішлють два окремі зразки до різних лабораторій і повідомлять Лондон про результати

Організація з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) 18 липня оголосила, що збирає зразки для визначення речовини, яка, за даними слідства, спричинила загибель британки в місті Еймсбері, а також серйозні проблеми зі здоров’ям у її партнера.

Як передає «Радіо Свобода», британський уряд 13 липня звернувся до міжнародної організації з проханням самостійно визначити, що це за речовина. Попередні висновки британського слідства полягають у тому, що причиною смерті Дон Стерджесс був «Новичок» — та сама нервово-паралітична речовина, що була використана для отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

ОЗХЗ повідомила, що її співробітники надішлють два окремі зразки до різних лабораторій і повідомлять Лондон про результати.

У місті Еймсбері графства Вілтшир на півдні Англії 4 липня були виявлені у непритомному стані 45-річний Чарлі Роулі і 44-річна Дон Стерджесс. Обоє перебували в критичному стані через вплив невідомої речовини. У пари були виявлені симптоми, подібні до тих, що спостерігалися у екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, яких отруїли в місті Солсбері у березні цього року.

Глава Міноборони Британії звинуватив Росію у новому отруєнні «Новачком».

44-річна Дон Стерджесс, яка отруїлася «Новачком» в місті Еймсбері в Британії, померла.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: