Екстрадованого екс-очільника агрохолдингу «Мрія» суд відпустив під особисте зобов'язання

Екстрадованого екс-очільника агрохолдингу «Мрія» суд відпустив під особисте зобов'язання
Миколу Гуту 5 листопада екстрадували в Україну із Швейцарії

В січні 2015 року Микола Гута за запитом української сторони був оголошений Інтерполом в міжнародний розшук

Колишнього голову ради директорів і співвласника агрохолдингу «Мрія» Миколу Гуту, якого екстрадували 5 листопада з Швейцарії, суд відпустив без застави.

Про це заявив прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

«Вчора (6 листопада. - Ред.) Шевченківський райсуд прийняв рішення відпустити під особисте зобов'язання щойно екстрадованого з Швейцарії до України громадянина Г. (Миколу Гуту - ред.)», - повідомив Лисенко.

За його словами, слідство буде вести Слідче управління ГУ Нацполіції  м.Києва, а процесуальне керівництво - за столичною прокуратурою.

Як відомо, в січні 2015 року Микола Гута за запитом української сторони був оголошений Інтерполом в міжнародний розшук. Гуту підозрюють у заволодінні шахрайським шляхом грошей восьми іноземних інвестиційних фондів.

Нагадаємо, раніше в ГПУ повідомили, що 5 листопада завершено процедуру екстрадиції з Швейцарської Конфедерації до України громадянина, який розшукувався за вчинення шахрайства в особливо великих розмірах, що спричинило матеріальних збитків на загальну суму 799 млн 300 тис грн.

Громадянином України, якого екстрадували із Швейцарії, виявився екс-очільник одного з найбільших агрохолдингів. Заступник генпрокурора України Євген Єнін заявив, що екстрадиція ускладнювалася «протидією зацікавлених осіб не тільки у швейцарській, а і в українській правоохоронній та судовій системах».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: