«Еммануель, привіт!»: Макрон публікував відео початку переговорів Нормандської четвірки

«Еммануель, привіт!»: Макрон публікував відео початку переговорів Нормандської четвірки
Президент Франції Еммануель Макрон під час телефонних переговорів

На відео чути, як, ймовірно, президент Росії Володимир Путін звертається до Макрона російською «Еммануель, привіт!»

Президент Франції Еммануель Макрон опублікував відео початку телефонних переговорів Нормандської четвірки, які відбулися у понеділок, 24 липня.

Відео розміщене у Twitter президента Франції.

На відео Макрон сидить у присутності своїх помічників та перекладача. Коли зв’язок з Ангелою Меркель, Петром Порошенком та Володимиром Путіном налагоджено, Макрон каже, що «чекав на цю розмову».

Також чути, як Ангела Меркель вітає участь президента Франції у розмові Нормандської четвірки. Це вперше з часу обрання президентом він приєднався до переговорів у «нормандському форматі». Інші лідери також приєднуються до привітань.

Зокрема, на відео чути, як, ймовірно, президент Росії Володимир Путін звертається до Макрона російською «Еммануель, привіт!».

Макрон вже обговорював українське питання під час особистої зустрічі з Ангелою Меркель та Володимиром Путіним. Розмова відбулась на полях саміту G20. Але тоді відсутнім був Петро Порошенко.

«Прямий діалог для конкретних дій. Динамічне підтвердження спільної роботи Берліна, Парижа, Москви та Києва щодо української кризи», - так прокоментував розмову Макрон.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час «нормандських» переговорів наголосили на неприпустимості заяв щодо створення «Малоросії».

Під час телефонної розмови між лідерами країн «нормандської четвірки» президент Петро Порошенко наполіг на введенні в зону АТО на Донбасі миротворців ООН.

Президент України назвав останні дні липня одними з найкривавіших у 2017 році і закликав Росію негайно припинити агресивні дії і постачання зброї на окуповані території.

До слова, під час телефонних переговорів лише Путін не перейшов на англійську.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: