Ердоган розкритикував закон Ізраїлю про національний характер країни

Ердоган розкритикував закон Ізраїлю про національний характер країни
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган

Туреччина розробляє новий антитерористичний закон

Очільник Туреччини Реджеп Ердоган в вівторок піддав критиці новий закон, який був прийнятий в Ізраїлі, відповідно до якого лише євреї мають право на самовизначення. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

За словами Реджепа Ердогана цей закон показує, що Ізраїль є расистською країною і легітимізує переслідування. Президент Туреччини заявив, що дух Адольфа Гітлера з’явився серед частини ізраїльського керівництва. При цьому Тель-Авів поводить себе щодо палестинців як терорист, атакуючи їх танками і артилерією. Дані заяви Реджеп Ердоган зробив виступаючи перед законодавцями правлячої партії «Право і справедливість» (AKP). 

Окрім того в рамках свого виступу президент Туреччини заявив про те, що країна буде проводити операції по підтримці безпеки по своїм кордонам поки відповідні загрози не зникнуть. Як наслідок, як відзначив Реджеп Ердоган, ніхто не має права критикувати новий антитерористичний закон, який на сьогодні розробляється урядом. Опозиція вважає, що новий закон, дасть президенту Туреччини широкі повноваження на фоні того, що на минулому тижні було відмінено режим надзвичайного стану, який тривав 2 роки і давав Реджепу Ердогану значні повноваження для переслідування своїх політичних супротивників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: