Ердоган закликав Росію та США вивести війська з Сирії

Ердоган закликав Росію та США вивести війська з Сирії
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган

Якщо військовий спосіб не є рішенням, слід вдатися до політичного методу в Сирії, вважає Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що кожен, хто не вірить у військове вирішення конфлікту Сирії, повинен вивести свої війська з цієї країни.

Про це повідомляє Hurriyet.

Ердоган запропонував Росії і США вивести свої війська Сирії після спільної заяви Володимира Путіна і Дональда Трампа минулого тижня про те, що конфлікт в Сирії не має військового рішення.

«Мені важко зрозуміти ці коментарі. Якщо військове рішення не є виходом із ситуації, то ті, хто це кажуть, мають вивести свої війська», - сказав Ердоган.

«Якщо військовий спосіб не є рішенням, слід вдатися до політичного методу та знайти шляхи якнайшвидшого переходу до виборів. Чи був такий метод застосований протягом останніх семи-восьми років? Ми також поговоримо з Путіним про це», - сказав він.

Ердоган також поскаржився, що США створили п'ять військових баз на півночі Сирії і збираються встановити ще одну базу в місті Ракка, а також ще вісім інших у цьому регіоні. Тим часом Росія має п'ять військових баз в Сирії, зазначив він.

Наразі Росія та Туреччина разом з Іраном є інціаторами переговорів щодо сирійського конфлікту в столиці Казахстану Астані.

До слова, президент Росії Володимир Путін після зустрічі з турецьким президентом заявив, що відносини двох країн можна вважати відновленими майже в повному обсязі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: