Ердоган запросив Трампа до Туреччини

Ердоган запросив Трампа до Туреччини
Реджеп Таїп Ердоган і Дональд Трамп

У Білому домі не виключають, що Трамп може відвідати Туреччину в наступному році

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган запросив президента США Дональда Трампа відвідати Туреччину в 2019 році. Про це повідомляє DW.

«Нічого конкретного не заплановано, але президент відкритий для можливої зустрічі в майбутньому», – заявили у Білому домі.

Запрошення було озвучено після телефонної розмови двох президентів 23 грудня, під час якої Трамп і Ердоган обговорювали виведення американських військових частин з Сирії.

Зокрема, глави держав обговорювали «взаємну залученість в Сирії, а також повільне і чітко скоординоване виведення звідти американських військових». За словами президента США, Туреччина візьме на себе місію з «викорінення»терористичного угрупування «Ісламська держава» (ІД) в Сирії. 

У минулому відносини Туреччини і США були ускладнення через розбіжності з приводу допомоги Вашингтона курдським загонам в Сирії і ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, який переховується в США. Туреччина вважає його організатором спроби держперевороту в липні 2016 року і вимагає якнайшвидшої видачі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: