Фігурант «газової справи» Постний заявив про тортури (ВІДЕО)

Фігурант «газової справи» Постний заявив про тортури (ВІДЕО)

Постний стверджує, що до нього підключали струм, били зі страшною силою, вливали у вени якісь розчини

Фігурант «газової справи» Валерій Постний заявив, що його катували струмом і вливали невідомі розчини. Про це він сказав «112 Україна» перед початком судового засідання.
«Як тільки я починаю лікуватися, НАБУ придумує каверзні речі, везуть на якісь заходи. Я це можу назвати тортурами. До мене підключали струм, били зі страшною силою, підключали до всіх частин тіла. Без дозволу родичів мені вливали у вени якісь розчини. Ті, кого НАБУ представляли медиками, були схожі на хуліганів із 90-х, у перснях і ланцюгах», - заявив Постний.
Суд повинен розглянути скаргу САП на заставу в розмірі 1,5 млн грн для Постного. «Хочуть, щоб або я давав свідчення на Онищенка, або довести мене до повільної смерті», - сказав фігурант «газової справи».

Нагадаємо, 19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у «газовій справі», в якій також фігурує народний депутат Олександр Онищенко. За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, а 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.
Суд встановив двом фігурантам «газової справи» Валерію Постному і Олегу Рябошапці заставні суми – 1 млн грн і 1,5 млн грн відповідно. 22 червня після внесення застави Рябошапко і Постний були звільнені з-під арешту, але їх знову затримали на виході з Лук'янівського СІЗО за іншим епізодом, який також стосується «газової справи». Рябошапці за новою підозрою було призначено заставу в розмірі 100 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: