Фігуранта «газової справи Онищенка» знову заарештували та призначили нову заставу

Фігуранта «газової справи Онищенка» знову заарештували та призначили нову заставу
Валерій Постний в суді

Постний і його захист переконують, що не збираються переховуватися від слідства

Галицький райсуд Львова заарештував Валерія Постного до 1 вересня з альтернативою внесення застави у 50 млн грн.

Про це повідомляють «Наші гроші».

Постного заарештовано в справі про розтрату газового конденсату шляхом продажу його по заниженій вартості «своїм» фірмам. За даними слідства, злочинну схему розробили та використали в змові зі службовими особами «Полтавагазвидобування».

Адвокат Постного вважає підозру йому необґрунтованою. Постний і його захист переконують, що не збираються переховуватися від слідства.

Як повідомлялось сьогодні, Постний вийшов під заставу в 10 млн гривень.

У червні 2016 року Постного узяли під варту із заставою у 1 млн грн, у серпні  того ж року розмір застави було збільшено до 250 млн грн.

НАБУ спершу висунуло йому підозру за статтею 209 Кримінального кодексу України («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом»), а потім - за статтею 191 («Привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

--1

У квітні 2017 суд зменшив суму застави до 50 млн грн.

16 червня Солом'янський районний суд міста Києва взяв Постного під варту на 2 місяці із заставою в 10 млн грн.  У той день він вийшов із СІЗО, але був відразу ж затриманий оперативниками.

-1

НАБУ вважає Постного ключовим фігурантом та організатором «газової схеми» народного депутата-втікача Олександра Онищенка, яка існувала навколо ПАТ Укргазвидобування. Сам обвинувачений пересувається в інвалідному візку, або ж його доставляють на ношах. Він неодноразово скаржився на стан здоров'я і просив суд про більш м'якою запобіжного заходу. У прокуратурі стверджують, що Постний симулює хворобу і може втікти за кордон. З 1996 року Постний має дозвіл на проживання в Німеччині.

За інформацією слідства, Онищенко через фіктивні підприємства вивів близько 1,6 млрд грн і ще 1,3 млрд грн - несплачена сума ренти за користування надрами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: