Філіппіни слідкують за новим судном КНР, яке може бути задіяне в створенні штучних островів

Філіппіни слідкують за новим судном КНР, яке може бути задіяне в створенні штучних островів
Судно для створення штучних островів

Маніла наказала збройним силам посилити спостереження над спірною акваторією Південно-Китайського моря

Маніла заявила про свою стурбованість появою в КНР нового найбільшого в Азії судна-землеснаряда, яке може використовуватися для створення нових штучних островів в Південно-Китайському морі.

Дану стурбованість Філіппіни продемонстрували, незважаючи на запевнення із боку Пекіна про те, що нове судно не буде використовуватися для намивання островів в акваторії моря, на яке претендує і Маніла. Про це повідомляє гонконгське видання The South China Morning Post.

На даному етапі КНР почала тестування нового корабля.

Міністр оборони Філіппін Делфін Лорензана заявив про те, що сама присутність такого великого корабля-землеснаряда викликає певне занепокоєння. При цьому в Маніли немає інформації, де саме КНР має використовувати новий корабель після тестування.

Як наслідок, Делфін Лорензана заявив про те, що філіппінські солдати на дев’яти островах в Південно-Китайському морі отримали наказ уважно слідкувати за рухом всіх китайських військово-морських кораблів, кораблів берегової охорони і риболовецьких суден. Окрім того, за словами міністра оборони Філіппін, відбувається постійне патрулювання повітряного простору над островами Спратлі. Тому Маніла матиме можливість відслідкувати рух китайського судна-землеснаряда. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: