Філіппіни зробили крок до автономії місцевих мусульман

Філіппіни зробили крок до автономії місцевих мусульман
Очільник Філіппін Родріго Дутерте

Автономія має бути схвалена на референдумі в жовтні 2018 року

Очільник Філіппін Родріго Дутерте в четвер схвалив закон, відповідно до якого мусульманське населення країни зможе почати року рух до автономії, яка має почати функціонувати із 2022 року. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Тим самим Маніла намагається протидіяти сепаратизму і екстремізму на півдні країни. Такий крок Дутерте прийняв після візиту до міста Мараві, в якому в 2017 році йшли важкі бої із ісламськими терористами. Ібрагім Мурад, який очолює сепаратистський Фронт ісламського визволення Моро, позитивно оцінив такий крок президента Філіппін і заявив, що він сприятиме миру в країні. До 5 мільйонів мусульман живе на півдні і південному заході країни.

Саме райони компактного проживання мусульман є осередком більшого безробіття і соціальної нестабільності. Відповідні кроки до автономії мусульман на острові Мінданао мають бути схвалені на референдумі в жовтні 2018 року. Внаслідок конфлікту, який триває декілька десятиліть, загинуло 120 тисяч осіб, а іще 2 млн. стали внутрішньо переміщеними особами. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: