Фінал Global Teacher Prize: оголошено найкращого вчителя України

Фінал Global Teacher Prize: оголошено найкращого вчителя України
Учитель інформатики із Запоріжжя Олександр Жук та президент Петро Порошенко

Цьогоріч року переможець отримає рік безоплатного навчання, 250 тисяч гривень та поїздку в Дубай

Кращим педагогом-новатором України у 2018 за версією Global Teacher Prize Ukraine став учитель інформатики із Запоріжжя Олександр Жук.

Цьогоріч року переможець отримає рік безоплатного навчання від громадської спілки «Освіторія», 250 тисяч гривень та поїздку в Дубай на Global Education and Skills Forum 2019.

Приз глядацьких симпатій отримав учитель зарубіжної літератури із смт. Добротвір Львівської області Юрій Гайдученко.

У церемонії вручення національної премії Global Teacher Prize Ukraine, що проходить у театрі імені Івана Франка, взяв участь президент України Петро Порошенко.

134ad1363.

«Подивіться, наскільки престижнішою стала професія вчителя зараз… Вони (номінанти – ред.) дуже впевнено почувають себе на червоній доріжці, впевнено почувають себе в якості номінантів. Вони з впевненістю дивляться в майбутнє, бо їм довірено найбільше і найважливіше – виховання майбутнього України», - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, Global Teacher Prize Ukraine - щорічна національна премія для вчителів, відома у світі як «Нобелівська» премія для вчителів. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні.

Цього року організатори премії отримали майже 2 тисячі анкет-заявок від українських учителів.

Національну премію засновано в 2017 році громадською спілкою «Освіторія», що підписала меморандум із фондом Varkey GEMS Foundation, - засновниками всесвітньої премії для видатних вчителів Global Teacher Prize.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: