Фонд Порошенка передав в лікарні Закарпатської області 8 апаратів ШВЛ

Фонд Порошенка передав в лікарні Закарпатської області 8 апаратів ШВЛ
Фонд Порошенка передав в лікарні Закарпатської області 8 апаратів ШВЛ

Чотири апарати передали у Мукачівську районну лікарню, ще 4 - у Виноградів, Іршаву та Рахів

«Благодійний фонд Порошенка» передав у районні лікарні Закарпатської області вісім відремонтованих апаратів ШВЛ.

Про це повідомляє пресслужба фонду.

Як зазначається на сайті, чотири апарати передали у Мукачівську районну лікарню, ще чотири - у Виноградів, Іршаву та Рахів.

«По всій країні ми сьогодні працюємо з лікарнями, намагаючись, поки держава «думає», максимально в міру наших можливостей забезпечити їх найнеобхіднішим. У лікарні Закарпаття, як і в інших областях, ми поставили захисні костюми та інші засоби індивідуального захисту для того, щоб лікарі могли нас з вами лікувати і не переживати за своє здоров’я. Окремим напрямком нашої роботи є робота з аналізу, чи ті апарати ШВЛ, які сьогодні є в лікарнях, є працюючі», - повідомила народний депутат з фракції «Європейська солідарність», голова комітету з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Водночас, директор КНП Іршавської районної лікарні Сергій Караслай додав, що у період пандемії кожен апарат вкрай важливий, але закупити нове обладнання практично неможливо.

«З районного бюджету обіцяють не раніше червень-липень купити апарат ШВЛ. Ремонт цього апарату нам зараз дуже допоможе. Тому що ми не знаємо, яка буде ситуація з вірусом. Так що замість того щоб чекати на червень-липень, ми маємо відремонтований апарат, який ми зразу веземо в реанімаційне відділення на робоче місце», - додав директор районної лікарні.

Загалом Фонд Порошенка профінансував відновлення 35 апаратів ШВЛ для медичних закладів по всій країні. Спільно з компанією Рошен закуплені 130 тисяч високоякісних захисних костюмів для медпрацівників з Китаю та Південної Кореї, а також захисні окуляри, рукавички, маски, комплекти обладнання для реанімацій, які безкоштовно передаються в лікарні. Допомогу вже отримали 129 медичних закладів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: