Порошенко про декомунізацію: питання «какая разница» перед нами ніколи не стояло

Порошенко про декомунізацію: питання «какая разница» перед нами ніколи не стояло

П'ять років тому закон про декомунізацію прийняли відповідно до Конституції

П'ятий президент України, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко пояснив, чому п’ять років тому, 15 травня 2015 року, він з командою ухвалив закон про декомунізацію. Про це Порошенко написав у Facebook.

«Так званий комуністичний інтернаціоналізм був технологією імперського впливу на Україну. Цьому конче треба було покласти край, особливо в умовах російської агресії», - зазначив він. 

Порошенко наголосив, що питання «какая разница» перед його командою ніколи не стояло. «Ми чітко розуміли українську систему координат і бачилу велику мету. Це дозволяло нам приймати правильні стратегічні рішення. Такі як декомунізація. Такі, як офіційне державне визнання вояків УПА учасниками національно-визвольних змагань. Це теж сталося 15 травня 2015 року, — важко повірити, що за 23 роки незалежності до нас ніхто не подбав про елементарну справедливість», - підкреслив лідер «Європейської солідарності».

Порошенко наголосив, що 2014-19 роки стали вирішальними у подоланні амнезії і масовому поверненню українців до власної історичної пам’яті. «Основу заклали міцну, жодні реваншисти-безбатченки цієї пам’яті не зітруть, хай як не стараються. Бо нам з вами — не однаково. Слава Україні!», - резюмував він.

Нагадаємо, у липні 2019 року Конституційний суд України визнав конституційним закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» (закон про декомунізацію).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: