Формування спецпідрозділів КОРД завершилось: в ньому буде п'ять тисяч бійців

Формування спецпідрозділів КОРД завершилось: в ньому буде п'ять тисяч бійців

Спецпідрозділ створено за аналогією американського спецпідрозділу SWAT

У п'ятницю, 22 червня, відбувся 14-ий випуск бійців підрозділів поліції особливого призначення КОРД у Черкаській і Тернопільській областях. Цей випуск повністю завершив формування територіальних підрозділів КОРД в Україні.

Про це йдеться на сайті Національної поліції.

У заході взяли участь перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін та спеціальний агент з правоохоронних питань Посольства США в Україні Метью Торесон.

За словами Аброськіна, кандидати до поліцейського підрозділу особливого призначення пройшли інтенсивний курс навчання, здали іспити і тепер готові відбути у свої регіони для виконання обов’язку.

Майбутні спецпризначенці отримали сертифікати про завершення навчання у відділі підготовки підрозділів особливого призначення Нацполіції.

«Сьогодні відбувся чотирнадцятий випуск поліцейських, які пройшли нелегкі випробування та здали важкий іспит.  Ці поліцейські отримають сертифікати та будуть призначені у відділи для проведення спеціальних поліцейських операцій в управліннях КОРД в Черкаській та Тернопільській областях. Цей випуск повністю завершує стовідсоткове формування територіальних підрозділів КОРД», — зазначив Аброськін.

Він висловив вдячність партнерам із США за вклад в розбудову підрозділу КОРД, зокрема — за надану технічну і методичну допомогу.

Раніше повідомлялось, що Нацполіція отримає 250 сучасних гвинтівок для підрозділу КОРД, а також кілька тисяч сучасних німецьких автоматів до кінця 2018 року.

Як відомо, у березні 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оголосив про створення єдиного спеціального підрозділу для оперативного реагування «Корпус оперативно-раптової дії» (КОРД).

Спецпідрозділ створено за аналогією американського спецпідрозділу SWAT. Повідомлялось, що спецпідрозділ КОРД налічуватиме 5 тисяч бійців.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: