Форум Вільної Росії у Вільнюсі підтримав кримських татар

Форум Вільної Росії у Вільнюсі підтримав кримських татар
Delfi

Учасники форуму засудили агресію Росії по відношенню до України.

На ІІ Форумі Вільної Росії у Вільнюсі ухвалено резолюцію на підтримку кримськотатарського народу, про неприпустимість замовчування їх проблем в Росії і світі, а також з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. Про це повідомляє Укрінформ.

«Учасники II Форуму Вільної Росії (Вільнюс) беззастережно засуджують анексію Криму Росією, що супроводжується грубими порушеннями прав корінного населення Криму - кримських татар - і інших громадян України. За час російської анексії десятки кримських татар були вбиті, викрадені, кинуті до в'язниць, тисячі були змушені покинути батьківщину, а весь кримськотатарський народ став об'єктом переслідувань на національному ґрунті. Представницький орган Меджліс кримськотатарського народу, оголошений Росією «екстремістською організацією» і заборонений», - ідеться у тексті резолюції.

Окремо учасники Форуму наголошували на неприпустимості ситуації, коли трагічне становище кримськотатарського народу замовчується в російських і навіть світових ЗМІ: «Тим часом, репресії проти кримських татар посилюються. Внаслідок дій російської влади вони живуть в атмосфері безправ'я і страху. Учасники Форуму висловлюють рішучий протест проти переслідувань кримських татар за національною ознакою і вважають за необхідне привернути увагу російської та світової громадськості до їх становища в окупованому Криму».

II Форум Вільної Росії нагадав про те, що 14 жовтня пройшла всесвітня акція на підтримку громадян України, незаконно утримуваних Кремлем. Форум зажадав припинення «радянської традиції брехні і репресій» і закликав до негайного звільнення українських заручників, утримуваних в тюрмах у Росії.

Перший Форум Вільної Росії пройшов у березні також у Вільнюсі. Наступний, можливо, пройде в Берліні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: