ФСБ оголосила українського журналіста Сущенка «кадровим розвідником»

ФСБ оголосила українського журналіста Сущенка «кадровим розвідником»

ФСБ РФ заявила, що журналіст Сущенко цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії

Федеральна служба безпеки РФ оголосила затриманого в Москві кореспондента агентства «Укрінформ» Романа Сущенка співробітником української розвідки. Про це йдеться у повідомленні ФСБ РФ, текст якого має у своєму розпорядженні УНІАН.
«Федеральною службою безпеки Російської Федерації у м. Москва при проведенні шпигунської акції затримано кадрового співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковника Сущенка Романа Володимировича. Громадянин України цілеспрямовано збирав відомості, що становлять державну таємницю, про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави», - йдеться в повідомленні.
ФСБ порушила кримінальну справу за статтею 276 КК РФ «Шпигунство». Ведеться слідство.

Нагадаємо, у неділю громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві» і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції – з 2010 року, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: