ФСБ спростувала фейки росЗМІ: масове «мінування» в РФ організували самі росіяни

ФСБ спростувала фейки росЗМІ: масове «мінування» в РФ організували самі росіяни
Фото ілюстративне

Раніше кремлівські ЗМІ називали СБУ організатором телефонного тероризму в Росії

ФСБ Росії заявила про встановлення чотирьох росіян, які за допомогою IP-телефонії організували дзвінки про неправдиве замінування в 50 регіонах РФ.

Про це повідомив директор ФСБ Олександр Бортников, інформує «Тасс».

«Ми встановили, правда, непросто це було зробити, це російські громадяни, однозначно можу сказати», - зазначив він.

«Це четверо осіб, які перебувають зараз за кордоном. Є пособники, які знаходяться на території країни. Роботу по їх розшуку ми здійснюємо спільно з нашими (зарубіжними) партнерами», - заявив глава ФСБ.

За його словами, складність полягала в тому, що «телефонні терористи» використовували IP-телефонію і визначити місце дислокації складно.

«Є такі технічні речі, які ускладнюють роботу, тим більше, що дзвінки відбувалися з території іншої держави», - додав глава ФСБ.

Нагадаємо, кремлівські ЗМІ називали СБУ організатором телефонного тероризму в Росії.

Російські ЗМІ зазначають, що шквал анонімних телефонних дзвінків з повідомленнями про нібито заплановані теракти приголомшив Росію, починаючи з 11 вересня, коли величезна кількість таких сигналів отримали екстрені служби у Владивостоці, Єкатеринбурзі, Омську, Магадані, Брянську, Пермі, Челябінську та інших містах. Згодом ця хвиля докотилася і до Москви.

Раніше російський «Інтерфакс», посилаючись на анонімне поінформоване джерело, заявив, що понад 90 відсотків анонімних таких дзвінків надійшли по каналах IP-телефонії з пристроїв, що знаходяться на території України.

17 вересня у  Москві та підмосковних Хімках близько 5 тисяч людей евакуювали з чотирьох великих торгових центрів після анонімних дзвінків про загрозу вибуху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: