ФСБ заявила про підготовку іноземними спецслужбами атаки на банки РФ

ФСБ заявила про підготовку іноземними спецслужбами атаки на банки РФ
Хакер

У ФСБ стверджують, що Україна теж причетна до підготовки кібернападу

ФСБ Росії заявляє про отримання інформації про підготовку іноземними спецслужбами в період з 5 грудня 2016 року масштабних кібератак з метою дестабілізації фінансової системи РФ, у тому числі діяльності низки найбільших російських банків. Про це повідомляється на сайті ФСБ.

«В результаті оперативно-розшукових заходів встановлено, що серверні потужності і командні центри для проведення кібератак розташовані на території Нідерландів і належать українській хостинговій компанії BlazingFast», – заявляють у спецслужбі РФ.

За даними ФСБ, кібернапад нібито супроводжуватиметься масовим розсиланням SMS-повідомлень і публікаціями в соціальних мережах (блогах) провокаційного характеру відносно кризи кредитно-фінансової системи Росії, банкрутства та відкликання ліцензій у низки провідних банків федерального і регіонального значення. Акція нібито спрямована на кілька десятків міст Російської Федерації.

«ФСБ Росії здійснюються необхідні заходи із нейтралізації загроз економічної та інформаційної безпеки Російської Федерації і документування акції, що готується», – зазначають у ФСБ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: