ФСБшники на Донбасі відловлюють місцевих жителів для «мобілізації»

ФСБшники на Донбасі відловлюють місцевих жителів для «мобілізації»
Бойовики «ДНР» 

З метою виконання «планів мобілізації» російське командування приймає найрізноманітніші заходи

Серйозною проблемою для командування російських окупаційних військ на Донбасі залишається істотна неукомплектованість частин і підрозділів «армій» «ДНР» і «ЛНР».

Про це повідомляє група «Інформаційний спротив».

«З метою виконання «планів мобілізації» російське командування приймає найрізноманітніші заходи, залучаючи також для вирішення проблеми співробітників спецслужб РФ. Так, співробітниками ФСБ РФ на Донбасі із залученням «військових комендатур» «ДНР» організовані масштабні заходи із затримання місцевих жителів «за порушення комендантської години». Від затриманих вимагається заплатити штраф в розмірі 10 тис. руб. або вони ставляться перед фактом загрози арешту на невизначений термін. При цьому, як спосіб уникнути покарання затриманим особам чоловічої статі пропонується підписувати «контракти» для проходження служби в «1-м АК ДНР», - інформує «ІС».

За даними групи, аналогічна ситуація склалася в «ЛНР», де росте кількість бойовиків з числа місцевого населення і російських найманців, які не бажають продовжувати «службу» в формуваннях російсько-терористичних військ. «Тільки протягом останнього тижня в «6-му окремому мотострілковому полку» (місце дислокації - Кадіївка, колиш. Стаханов) «2 АК ЛНР» зафіксовано 42 «військовослужбовці», які розірвали «контракт» і намагаються звільнитися за власним бажанням. Борючись з проблемою, командування полку створює перешкоди як для даних осіб, так і для тих бойовиків, чий термін дії «контрактів» раніше закінчився: так, бойовики, у яких «контракт» закінчився у вересні-жовтні цього року, не можуть оформити відповідні документи і отримати належні їм виплати, в т. ч. і за участь в бойових діях. Крім того, при спробах вийти за межі своєї «військової частини» даних «військовослужбовців» затримують співробітники «військової комендатури» і утримують під арештом. Боячись відповідальності за «некомплект» підрозділів, командири надають доповіді в вищестоящі штаби про 100% укомплектованість підрозділів», - повідомляє група «ІС».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: