Україна вимагає від РФ звільнення всіх заручників на Донбасі до Різдва

Україна вимагає від РФ звільнення всіх заручників на Донбасі до Різдва
Заручники бойовиків на Донбасі

Україна звернулася до нормандського формату з пропозицією дати доручення гуманітарній групі ухвалити це рішення на найближчому засіданні

Українська сторона наполягає, щоб до Різдва відбулося звільнення всіх заручників, яких утримують бойовики на Донбасі. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook перший віце-спікер Верховної Ради, член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко за результатами зустрічі глав МЗС «нормандської четвірки» в Мінську.

«Українська сторона наполягає, аби до Різдва, до нового 2017 року відбулося звільнення всіх заручників! Потрібно негайно розблокувати процес звільнення заручників, це підтримують Німеччина і Франція. Але ж звільнення, дата звільнення повністю залежить від РФ, представник якої знову не дає конкретні відповіді і не готовий до рішень в ключовому гуманітарному питанні», - написала вона.

Геращенко повідомила, що Україна звернулася до нормандського формату з пропозицією дати доручення гуманітарній групі до цього Різдва, до нового 2017 року знайти компроміс, ухвалити на найближчому засіданні рішення по даті і звільнити заручників. «Ми надали кілька конкретних пропозицій щодо звільнення», - проінформувала вона. 

Крім того, Геращенко повідомила, що українська сторона також звернулася до РФ, аби ті вплинули на контрольованих ними представників ОРДО, аби ті негайно випустили до родин підлітків, яких затримали за надуманими, вигаданими звинуваченнями в «диверсіях». «Тим більше, що ці підлітки і іх родини проживають в окупованому Донецьку», - додала вона. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: