Генасамблея ООН закликала РФ вивести війська з Придністров'я

Генасамблея ООН закликала РФ вивести війська з Придністров'я

На підтримку резолюції висловилися 64 держави

Генеральна асамблея ООН підтримала резолюцію, яка закликає вивести з невизнаної республіки Придністров'я російські війська.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна». 

На підтримку резолюції висловилися 64 держави, проти — 15, 83 країни утрималися.

У документі міститься заклик до РФ «в повній відповідності з правилами, беззастережно і невідкладно завершити виведення оперативної групи російських збройних сил» з території Придністров'я у відповідність із зобов'язаннями, прийнятими на Стамбульському саміті ОБСЄ 1999 року.

Резолюція була винесена на голосування Молдовою за підтримки Канади, Грузії, Румунії, України та Естонії.

Нагадаємо, Україна готова надати коридор для виведення російських військ із невизнаної Придністровської Молдавської республіки, щойно РФ розпочне цей процес.

12 квітня прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп заявив про намір домовитися з Києвом про виведення російських військ із Придністров'я через коридор на території України.

Президент України Петро Порошенко раніше заявляв, що Україна готова надати Молдові максимальне сприяння у відновленні її територіальної цілісності.

Нагадаємо, на території Придністровського регіону розквартировано понад півтори тисячі військовослужбовців Росії, а на військових складах у селі Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів та авіабомб.

Парламент Молдови схвалив декларацію з вимогою вивести російські війська з території невизнаного Придністров’я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: