Генпрокуратура викликає на допит олігарха-втікача Курченка

Генпрокуратура викликає на допит олігарха-втікача Курченка
Бізнесмен-утікач Сергій Курченко

Курченко повинен з'явитися в ГПУ на допит 26 червня

Генеральна прокуратура України викликає на допит 26 червня бізнесмена-втікача Сергія Курченка. Відповідна повістка розміщена на сайті ГПУ.

«Громадянин Курченко Сергій Віталійович, 21.09.1985 року народження, який зареєстрований за адресою: Харківська область, м. Чугуїв, вул. Чапаєва, 9, відповідно до вимог статей 133, 135 Кримінального процесуального кодексу України, Вам необхідно з’явитися 26 червня 2017 року об 10 годині 00 хвилин до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України за адресою: м. Київ, вул. Московська, 8, корпус 24, кабінет 291, для участі у проведенні слідчих та процесуальних дій в якості підозрюваного у кримінальному провадженні № 42016000000003393», - йдеться в документі.

Нагадаємо, 30 травня ГПУ повідомила, що Курченку складено та направлено повідомлення про підозру у створенні злочинної організації та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

«Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах при реалізації 800 тисяч тонн нафтопродуктів у так званій «злочинній схемі Курченка». У вівторок, 30 травня, прокуратурою Одещини погоджено та направлено повідомлення про підозру колишньому голові спостережної ради групи компаній С. Курченку у вчиненні ряду злочинів, серед яких створення злочинної організації, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом тощо», - йдеться в повідомленні.

Окрім того, складено повідомлення про підозру ще одному фігуранту злочинної організації, причетному до оборудок з паливом. 

За даними слідства, вказані особи перебувають за межами України, у зв’язку з чим їх оголошено у розшук.

19 червня в рамках укладення угоди зі слідством районний суд Одеси виніс вирок про спецконфіскацію цілісного майнового комплексу Одеського НПЗ як знаряддя злочину злочинної організації Курченка, повідомив генпрокурор Юрій Луценко. Завод перейшов у власність держави в особі Кабінету міністрів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: