Курченко продає туркам вугілля з окупованого Донбасу - ЗМІ

Курченко продає туркам вугілля з окупованого Донбасу - ЗМІ
Сергій Курченко

За даними джерела, перші поставки вугілля з АТО до Туреччини почалися в квітні, а набули системного характеру в травні-червні

Олігарх Сергій Курченко, який утік з України, зайнявся експортним постачанням вугілля українського походження.

Про це пише «Економічна правда» з посиланням на джерело.

За його даними, збут антрациту здійснюється переважно в Туреччину. Перші поставки почалися в квітні, а набули системного характеру в травні-червні. Зараз в Туреччині щомісяця розвантажується п'ять-шість суден, на борту кожного з яких до 20 тис. т вугілля.

Операціями з вугіллям, видобутим на окупованій території Донецької та Луганської областей, від імені Курченка займається низка компаній. Найчастіше - ТОВ «Петролеум капітал», зареєстроване в Нижньому Новгороді, РФ.

1_03

 


2_03

За даними ЕП, вивезення вугілля із захопленої території України здійснюється через залізничне сполучення Квашино (Україна) - Успенська (РФ). Згодом зі станції «Успенська» вугілля залізничним транспортом поставляється до вузлової станції «Кізітерінка-експорт», з якої ведеться подача вантажів у порт Ростов-на-Дону.

Ланцюжок руху українського антрациту можна простежити за однією з партій поставок, яка проводилася під накладною № 0000983.


3_02

У супровідних документах до цієї партії вказується, що через територію Росії антрацит постачається в режимі транзиту (класифікується позначенням «31»), а країна походження вугілля невідома.

4_08

Після доставки вугілля в порт Ростов-на-Дону, його завантажили на судно Mega.

5_03

Звідти антрацит морем доставлений в порт Мерсін (Туреччина).

6_04

Відповідно до аналізу якісних характеристик вугілля, проведеного в порту Ростова перед завантаженням на судно Mega, вміст сірки в ньому становить 2%, що відповідає рівню сірки в антрацитах українського походження і одночасно перевищує максимальний рівень (1,5%) її в російському вугіллі.

7_02

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: