Генсек НАТО назвав три умови успішної співпраці із ЄС у військовій сфері

Генсек НАТО назвав три умови успішної співпраці із ЄС у військовій сфері

НАТО хотіло б використовувати потенціал європейських програм в власних цілях

На фоні рішення міністрів закордонних справ країн-членів ЄС щодо посилення співпраці в військовій сфері генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг назвав три умови, виконання яких дозволить зробити співпрацю із ЄС ефективною. Про це повідомляє видання Defense News.

Перш за все, за словами Столтенберга, необхідна єдність в питаннях розробки тією чи іншою країною відповідного військового потенціалу. Тим самим необхідно попередити ситуацію, що в рамках НАТО і ЄС та чи інша країна розвиватиме абсолютно різні військові напрямки.

По друге, генсек НАТО заявив про те, що потенціал в рамках європейської програми Посиленої структурної кооперації (Pesco) має бути наявний для використання Альянсом.

В кінці кінців, необхідне активне залучення до програми ЄС з посилення військового співробітництва країн, які не входять до цього інтеграційного об’єднання. Перш за все, мова йде про Велику Британію, яка зараз перебуває в процесі виходу із ЄС.

Нагадаємо, у понеділок, 13 листопада, міністри закордонних справ та міністри оборони 23-х держав-членів Європейського союзу взяли на себе зобов'язання поглибити співпрацю у сфері безпеки.

Представники 23-х з 28-ми членів ЄС підписали декларацію про наміри брати участь у «постійній структурній співпраці з питань безпеки та оборони» (Permanent Structured Cooperation on security and defence, PESCO). Це є одним з кроків на шляху створення європейського оборонного союзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: