Генсек ООН розказав про свій «емоційний зв’язок з українцями»

Генсек ООН розказав про свій «емоційний зв’язок з українцями»

Гутерреш: Я віддаю належне цим людям, які створили абсолютно фантастичний імідж Україні у Португалії

Здатність інтегруватися в португальське суспільство серед українців є абсолютно вражаючою, - Гутерреш

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив про «свій особливий емоційний зв’язок з українцями». Про це генсек сказав під час спільної заяви з президентом Петром Порошенко за результатами переговорів у Києві 9 липня, передає Банкова.

«Я дуже пишаюсь тим, що коли я був прем’єр-міністром Португалії я запровадив нову міграційну політику, яка дозволила повністю легалізуватися українській громаді в Португалії», - сказав Гутерреш. При цьому він підкреслив, що українці його завжди надихали своєю культурою, освіченістю, навичками, працездатністю.

«Здатність інтегруватися в португальське суспільство серед українців є абсолютно вражаючою», - підкреслив генеральний секретар ООН. «Я віддаю належне цим людям, які створили абсолютно фантастичний імідж Україні», - сказав він.

Говорячи про реформи в Україні, він висловив повну підтримку дій уряду та наголосив, що ООН готова бути ще більше залученою в процеси реформування нашої країни. «Ми повністю задоволені рівнем співпраці та тим внеском, який робить Україна до системи Організації Об’єднаних Націй», - сказав генсек ООН та відзначив роль України як члена Ради Безпеки ООН для ствердження миру та стабільності в усьому світі.

«Україна робить дуже важливі внески в миротворчі операції, що для мене є надзвичайно приємним. Україна активно залучена як до миротворчих, безпекових, так і гуманітарних програм, таких як інклюзивний розвиток та захист прав людини», - підкреслив Антоніу Гутерреш.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що проросійські бойовики і далі блокують доправлення на окуповану територію Донбасу гуманітарних вантажіввід міжнародних організацій, іноземних держав та України.

Під час переговорів у Києві Порошенко і Гутерреш обговорили можливість посилення ролі ООН у врегулюванні на Донбасі.

Як відомо, Гутерреш заявив, що Організація об'єднаних націй буде підтримувати територіальну цілісність України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: