Порошенко та Гутерреш обговорили можливість посилення ролі ООН у врегулюванні на Донбасі

Порошенко та Гутерреш обговорили можливість посилення ролі ООН у врегулюванні на Донбасі

Гуттереш зазначив, що ООН і надалі буде продовжувати свою діяльність щодо гуманітарної допомоги постраждалим

Відбувся відвертий обмін думками щодо можливих шляхів посилення залучення Організації до врегулювання

Президент Петро Порошенко та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час переговорів приділили окрему увагу ситуації в окремих окупованих районах Донецької і Луганської областей, а також порушенню прав людини в тимчасово окупованому Росією Криму. Також сторони обговорили можливість посилення залучення Організації до врегулювання ситуації. Про це повідомляє Банкова.

«Відбувся відвертий обмін думками щодо можливих шляхів посилення залучення Організації до врегулювання ситуації на Донбасі, особливо в гуманітарному вимірі», - повідомив глава Української держави під час зустрічі з журналістами за результатами переговорів із генсеком ООН.

Президент подякував генеральному секретарю за ту рішучу увагу, яку приділяє він особисто цьому питанню. «Він дуже добре обізнаний, надавав і надає нам рішучу підтримку в гуманітарному вимірі в реалізації відповідних проектів технічної допомоги», - констатував Порошенко.

В свою чергу, Генеральний секретар ООН висловив свою солідарність з українцями, які страждають внаслідок подій останніх трьох років. «Українці мають право жити в мирі і процвітанні. Їх право на незалежність, суверенітет та територіальну цілісність має повністю дотримуватися», - наголосив Антоніу Гутерреш.

Генеральний секретар ООН особливо підкреслив необхідність дотримання режиму повного припинення вогню. Він висловив повну підтримку роботі «нормандського формату» та ОБСЄ задля пришвидшення мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

«Ситуація в Україні постійно знаходиться на порядку денному ООН. Про неї ніхто не забув», - підкреслив генсек та наголосив, що він буде робити усе можливе задля забезпечення миру в Україні.

Гуттереш зазначив, що ООН і надалі буде продовжувати свою діяльність щодо гуманітарної допомоги постраждалим внаслідок російської агресії на сході.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що проросійські бойовики і далі блокують доправлення на окуповану територію Донбасу гуманітарних вантажів від міжнародних організацій, іноземних держав та України.

Як відомо, Гутерреш заявив, що Організація об'єднаних націй буде підтримувати територіальну цілісність України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: