Геращенко отримала листи від політв’язнів Сенцова та Сущенка

Геращенко отримала листи від політв’язнів Сенцова та Сущенка
Ірина Геращенко

У листах бранців Кремля усього кілька речень

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України у робочій підгрупі з гуманітарних питань ТКГ Ірина Геращенко отримала листи від українських політв’язнів Олега Сенцова та Романа Сущенка.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Я отримала два листи. В кілька речень. Один написаний такою слабою рукою, що треба розбирати слова та літери. Дуже важливі і дорогі мені листи . Від Романа Сущенка і Олега Сенцова. Мені передали іх адвокати і рідні політв‘язнів . Це особисті листи. Написані дуже сильними людьми, які вірять в Україну. За це й засуджені», - написала Геращенко.

Вона додала, що «Романа днями відправлять по етапу, й ніхто не знає куди».

«Ми з Ромою земляки, черкащани, нас пов‘язує спільна професія, я добре знаю Рому й десятки разів давала йому коментарі. На моєму столі є його картина -намальована лушпинням і соком буряка в Лефортово», - наголосила Геращенко.

Перший заступник Ради також підкреслила, що з Олегом Сенцовим вони могли перетинатися на Майдані.

«Але я не пам‘ятаю, то були буремні дні, калейдоскоп прекрасних людей і облич. Ми маємо витягти Олега, Романа , всіх наших. Я не знаю, що ми ще маємо зробити, але повинні потроіти зусилля, тиснути на весь світ, щоб їх витягти. Й хлопців з Донецька й Луганська теж. Дай Бог пережити їм ці випробування. Сили та здоров‘я пережити. Олегу - викарабкатися з голодування. Ми зобов‘язані їх витягти. Зобов‘язані», - підсумувала Геращенко.

Раніше перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Україна готова негайно забрати Сенцова з російської колонії, надати йому необхідне лікування та реабілітацію, і передати в обмін будь-кого з росіян, засуджених в Україні за важкі злочини.

Напередодні адвокат Дмитро Дінзе пояснив, що його підзахисний, український політв’язень Олег Сенцов, вирішив припинити голодування, бо російські тюремники планували почати його примусове годування.

Нагадаємо, Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова закликала Росію надати Сенцову, який відмовляється від довготривалого голодування, найкращих незалежних медичних спеціалістів.

Також Денісова вимагає, щоб Росія прискорила процес її допуску до Сенцова. «Мені треба особисто пересвідчитися, що його життю зараз нічого не загрожує. Якщо треба, то я хоч сьогодні виїду до колонії в Лабитнангі», - підкреслила омбудсмен.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: