Україна готова негайно обміняти Сенцова на будь-кого з засуджених росіян – Геращенко

Україна готова негайно обміняти Сенцова на будь-кого з засуджених росіян – Геращенко

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко підкреслила, що припинення голодування – «це особисте рішення Олега»

Україна готова негайно забрати Олега Сенцова з російської колонії, надати йому необхідне лікування та реабілітацію, і передати в обмін будь-кого з росіян, засуджених в Україні за важкі злочини.

Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Тільки-но отримала наступну інформацію від МЗС України: адвокат Олега Сенцова Андрій Дінзе підтвердив, що Олег припиняє голодування з завтрашнього дня. Тобто, в суботу. В той же час посольство України в РФ і наш МЗС не отримали офіційної інформації від офіційних органів РФ щодо повідомлень ЗМІ про припинення Сенцовим голодування. Посольство України звернулося нотою до МЗС РФ з проханням невідкладно повідомити, чи відповідає дійсності інформація про припинення Сенцовим голодування, а також - до адвоката Дінзе з цього ж питання. Дінзе підтвердив, що з завтрашнього дня Сенцов припиняє голодування», - написала Геращенко.

Вона підкреслила, що припинення голодування – «це особисте рішення Олега, він написав заяву про припинення голодування».

«Наразі ми не маємо точної інформації про його справжній, реальний стан здоров’я. Наші консули домагаються особистої зустрічі з Олегом , який є громадянином України. Наша омбудвумен Денісова готова негайно вилетіти до Олега. Українські лікарі готові виїхати до Олега, якщо буде допуск і дозвіл Москви», - повідомила Геращенко.

Нагадаємо, Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова закликала Росію надати Сенцову, який відмовляється від довготривалого голодування, найкращих незалежних медичних спеціалістів.

Також Денісова вимагає, щоб Росія прискорила процес її допуску до Сенцова. «Мені треба особисто пересвідчитися, що його життю зараз нічого не загрожує. Якщо треба, то я хоч сьогодні виїду до колонії в Лабитнангі», - підкреслила омбудсмен.

Раніше радник президента РФ Михайло Федотов підтвердив українському омбудсмену, що політв'язень Олег Сенцов відмовився від голодування.

Адвокат Дмитро Дінзе заявив, що його підзахисний Олег Сенцов завтра, 6 жовтня, припинить голодування. У листі, який Сенцов передав адвокатові, він пояснив, чому завершує голодування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: