Геращенко розповіла, як Україна у ПАРЄ «завалила резолюцію» щодо Росії

Геращенко розповіла, як Україна у ПАРЄ «завалила резолюцію» щодо Росії
Українська делегація в ПАРЄ 
Фото: Фейсбук Ірини Геращенко

Виступи української делегації таки зламали хід дискусії - наголосила віце-спікер Верховної Ради

Україні вдалося завалити резолюцію, якою змінювалися регламенти Асамблеї і поверталася російська делегація.

Про це на Facebook наголосила перший заступник голови ВРУ Ірина Геращенко, підсумовуючи сьогоднішній день на сесії ПАРЄ у Страсбурзі.

«Виступи української делегації таки зламали хід дискусії і нам вдалося завалити резолюцію, якою змінювалися регламенти Асамблеї і поверталася російська делегація»,- написала політик.

«Звичайно, не лише виступи. Український посол Дмитро Кулеба, вся українська делегація всі ці місяці працювали з дипломатами, політиками, парламентами всіх країн Ради Європи, закликаючи не торгувати принципами. Не зраджувати засад Асамблеї, не вестися на торг і шантаж РФ. Ми перемогли. Цей ганебний рапорт перенесли на січень, бо сьогодні його б провадили, але й в січні немає жодного шансу його протягти через ПАРЄ. Я виступала за те, аби вбити цей рапорт сьогодні»,- зауважила Геращенко.

Перший заступник голови ВР відзначила: «Це був найдраматичніший день в ПАРЄ. Й наша делегація довела, що ми – команда, що ми вміємо бути єдиними і захищати спільні цінності».

Як відомо, 9 жовтня ПАРЄ відмовилася голосувати за повернення Росії до Асамблеї. За пропозицію доповідачки проголосувало 99 депутатів, проти 79, ще 16 утрималися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: