Геращенко вимагає покарати «пройдисвітів», що влаштували «цирк» із безпілотником

Геращенко вимагає покарати «пройдисвітів», що влаштували «цирк» із безпілотником
Фото: УНІАН

Подібне уявити в сесійній залі будь-якого європейського парламенту неможливо

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко просить комітет із питань регламенту та організації роботи парламенту позбавити права участі у трьох засіданнях народних депутатів, які запустили безпілотник у сесійній залі. Про це вона заявила на засіданні парламенту.
Геращенко вважає такі дії порушенням статті 51 регламенту ВР, що забороняє народним депутатам приносити до сесійної зали і використовувати під час пленарних засідань плакати, лозунги та інші предмети, які не мають стосунку до забезпечення законодавчої діяльності.
Вона вимагає від комітету розглянути «це порушення і на три дні позбавити права відвідувати засідання Верховної Ради» тих, хто запустив безпілотник.
За словами Геращенко, ВР не має «дозволяти пройдисвітам, які випадково опинилися в сесійній залі, перетворювати вищий законодавчий орган на цирк, тому що подібне уявити в сесійній залі будь-якого європейського парламенту неможливо».
Вона наголосила, що цей літальний апарат коштує 3 тисячі доларів, і «сьогодні, коли щодня на фронті вбивають наших хлопців, це ганьба людині, яка не на фронті, сюди його приносити і жувати гумку і посміхатися».
Перший віце-спікер також наголосила, що не може блокувати трибуну людина, яка ходить до парламенту у фірмовій сорочці за 10 тис. грн. При цьому вона не зазначила, про кого із фракції Радикальної партії йдеться.
«Будь ласка, Регламентний комітет, розгляньте це питання, і хоч раз у житті покарайте порушників регламенту ВР», - зазначила Геращенко, яку цитує УНІАН.
Нагадаємо, сьогодні народний депутат із фракції «Батьківщина» Ігор Луценко запустив у сесійній залі ВР безпілотник. Перед цим члени цієї фракції заявили про те, що в залі відбувається неперсональне голосування під час ухвалення законопроектів і що вони будуть боротися з цією проблемою найрадикальнішими методами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: