Глава Єврокомісії подарував Трампу фотографію військового кладовища

Глава Єврокомісії подарував Трампу фотографію військового кладовища
Жан-Клод Юнкер та Дональд Трамп

Жан-Клод Юнкер закликав президента США пам'ятати «спільну історію»

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер подарував президенту США Дональду Трампу фотографію військового кладовища і закликав пам'ятати «спільну історію». Про це йдеться на сайті Єврокомісії.

«Дорогий Дональде, давайте пам'ятати нашу загальну історію», - написано під знімком. На фотографії зображено військове кладовище в Люксембурзі, на якому похований генерал з США Джордж Паттон. Паттон під час Другої світової війни керував американськими силами в Німеччині і Франції.

«У момент, коли напруга, як може здатися, посилюється, молодим людям по обидва боки Атлантики важливо дізнатися про силу нашого минулого і про важливість наших відносин для підтримки миру, демократії і свободи в усьому світі», - зазначив Юнкер.

Напередодні Трамп і делегація Євросоюзу ухвалили рішення почати роботу над скасуванням взаємних торгових мит і домовилися проводити переговори з метою уникнути торговельної війни. Трамп назвав переговори «нової фазою у відносинах». «Ми домовилися працювати над введенням нульових мит, нульових нетарифних бар'єрів і нульових субсидій на промислові товари, не пов'язані з автомобілебудуванням», - сказав президент США.

Першого червня США ввели мита в 25 і 10% на імпорт сталі та алюмінію з Євросоюзу, Канади і Мексики. ЄС через місяць ввів відповідні 25-процентні мита на деякі продукти харчування, двигуни, тютюн та інші товари.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: