Глава МЗС Клімкін вирішив переконати німців, що без України вони не просунуться вперед

Глава МЗС Клімкін вирішив переконати німців, що без України вони не просунуться вперед

Недавні події в Україні зміцніли європейські цінності, вважає Клімкін

Міністр закордонних справ України Павл Клімкін вважає, що Україна може просунути вперед українську спільноту. Про це він сказав в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt, переклад якого опублікував «Главком».
«Найгіршого сценарію для нас не існує. Найліпший сценарій: я бачу Україну державою з демократичними структурами, які рухають економічний розвиток. Проте, я бачу Україну також, як країну, яка може просунути вперед європейську спільноту», - сказав Клімкін.
На його думку, Україна історично та ментально належить до Європи.
Він зазначив, що не знає іншої країни, «де так активно б‘ються за майбутнє, як це роблять в Україні». «Так харизматично, з таким завзяттям? Це ж не лише 2000 чи 20000 осіб. Це насправді – вся країна. Цієї енергії і цієї готовності битися далі потребує також і Європа. Майбутнє може не виглядати рожевим, але Європа має величезні шанси. Від нашої готовності залежить, як ми їх використаємо», - сказав Клімкін.
Він вважає, що недавні події в Україні зміцніли європейські цінності. «Ми тепер розуміємо, що це означає – боротися за щось. Цієї нової енергії і цього нового розуміння майбутнього потребує вся Європа», - підкреслив Клімкін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: