Глава МЗС Німеччини звинуватив Росію в кібератаці

Глава МЗС Німеччини звинуватив Росію в кібератаці
Гайко Маас, міністр закордонних справ ФРН

Гайко Маас закликав РФ змінити свою поведінку

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас у неділю, 15 квітня, звинуватив Росію в кібератаці на своє міністерство і заявив, що вона має змінити свою поведінку.

Про це він сказав в інтерв’ю німецькому телеканалу.

Глава зовнішньополітичного відомства Німеччини перерахував низку подій, які він назвав «проблематичними діями» – це відсутність прогресу у припиненні вогню на сході України, напад із застосуванням хімічної зброї у Великій Британії, підтримка уряду Сирії на чолі з Башаром Асадом і спроби вплинути на вибори в західних країнах.

«Стався напад на МЗС і ми припускаємо, що це виходило з Росії», – заявив міністр в інтерв’ю державній німецькій телекомпанії ZDF.

За його словами, Німеччина не може просто відмахнутися від цього. За його словами, те, що відбувається, не слід розглядати як конструктивний внесок.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп продовжив на рік дію санкцій за кібератаки проти Сполучених Штатів.

Санкції продовжені до 1 квітня 2019 року.

Вашингтон вперше ввів санкції 1 квітня 2015 року. В кінці грудня 2016 року їх розширили. Тоді до списку санкцій потрапили ФСБ Росії, колишнє Головне розвідувальне управління і його керівництво, а також ряд пов'язаних з ними компаній.

Включення до списку санкцій передбачає заборону на в'їзд, а також заморожування активів на території США.

Після прийняття указу в 2016 році США вислали 35 російських дипломатів. Їх запідозрили в зв'язках з російською розвідкою. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: